Hoi! Ik ben Charlotte Arnoldy, (onderzoeks)journalist en illustrator.

Ik ben creatief en ambitieus en ik zet me graag in voor de maatschappij. Zo werkte ik voor De Goede Zaak, Universiteit Leiden, HP/De Tijd en Vice. Thema’s die steeds terugkeren in mijn werk zijn duurzaamheid, politiek, feminisme, diversiteit, filosofie, intersectionaliteit en brede maatschappelijke vraagstukken. 

MAKEN
Zolang ik mij kan herinneren heb ik me bezig gehouden met tekenen, schilderen en fotografie. Mijn werken zijn altijd kleurrijk en ik behandel graag serieuze thema’s met een vleugje humor.

SCHRIJVEN
Als journalist schrijf ik het liefst over brede maatschappelijke problemen en fenomenen. Maar ook onderwerpen als identiteit, politiek, duurzaamheid, en kunst en cultuur gaan me aan het hart. Als onderzoeksjournalist ga ik graag aan de haal met nieuwe methoden en grote datasets en geloof ik in de krachtige combinatie van tekst, data en beeld.

FILOSOFIE
Ik heb een BA Politicologie: Internationale Betrekkingen Organisaties, een BA Filosofie, en een MA Philosophical Perspectives on Politics and the Economy. Ik heb een sterke interesse in publieks- en toegepaste filosofie en weet vooral veel van politieke filosofie, kansenongelijkheid en kapitalisme, eco- en intersectioneel feminisme en ethiek.